Facebook

Job i NG

Vi kan altid bruge flere instruktører i Nivå Gymnastikforening

Læs mere her.

Hvad er Kvindelig Idrætsgymnastik?
Kvindelig Idrætsgymnastik har de fleste af os set i TV fra f.eks OL. Her konkurreres i disciplinerne spring over hest, øvelser i barre, bom og gulv.   

Hvem kan dyrke kvindelig Idrætsgymnastik?
Idrætsgymnastik kan dyrkes på alle niveauer. Er du interesseret i en prøvetræning, er du velkommen til at kontakte aktivitetskoordinateren på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Er Idrætsgymnastik meget krævende?
I Nivå Gymnastikforening trænes idrætsgymnastik på alle niveauer. Vores mål er at rumme bredt. Vi konkurrerer i alt fra små basisøvelser til at være blandt de bedste gymnaster i landet. Flere af pigerne arbejder på at blive udtagede til Gymdanmarks bruttosamlinger og deltage på landshold.

I idrætsgymnastik får man trænet både balance, smidighed, reaktionsevne, koordination, styrke og kondition. Idrætsgymnastik er en idræt der indeholder store udfordringer og som giver kroppen en meget alsidig træning. Alle kroppens muskler trænes. Det er en sjov og udfordrende sport. 

Da vi alle tilbringer en masse tid i hallen har vi følgende som fokuspunkter:

  • At pigerne er glade for at gå til gymnastik
  • At de har et godt sammenhold
  • At de har viljen til at lære en masse
  • At de kan træne seriøst og sikkert med kompetente trænere
  • At der mødes stabilt op til træningerne

Trinøvelser
Øvelser for begyndere og letøvede kaldes "Trinøvelser".
Trinøvelserne findes på flere forskellige niveauer, hvor de laveste trin består af helt enkle øvelser, mens de højeste trin kræver flere træninger om ugen. I trinsystemet konkurrerer pigerne både individuelt, som hold, i aldersgrupper og efter niveau. 

Frie øvelser 

Efterhånden som man mestrer trinøvelserne, kan man begynde at træne de såkaldte frie øvelser. De frie øvelser er øvelser, som man selv skal lave sammen med sin træner, og det er de øvelser, man skal køre, når man deltager i klubkonkurrencer, kredskonkurrrencer, Danmarksmesterskaber og på landshold.
I de frie øvelser er der forskellige krav, der skal opfyldes, alt efter hvor gammel man er.

 

Herunder kan du se de forskellige discipliner:
Hest
Image

Forskudt barre
Image

Bom
Image

Gulv
 Image